FacebookInstagram

ZÁSADY OCHRANY OSOBNÍCH ÚDAJŮ

Zásady ochrany osobních údajů

Tyto zásady ochrany osobních údajů jsou platné pro Městskou knihovnu Bílina se sídlem Mírové náměstí 21/16, 418 01 Bílina, dále jen knihovna Bílina.

Informace ke zpracování osobních dat

Knihovna Bílina dbá na ochranu osobních údajů, které nám předáváte. Je důležité, abyste věděli, že osobní údaje, které nám poskytujete, zpracováváme zodpovědně, transparentně a v souladu s Nařízením Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679. Máte nárok požádat o informace o evidovaných osobních údajích, jejich opravu, či výmaz, pokud jsou uděleny na základě Vámi uděleného souhlasu. Pokud dochází k automatizovanému zpracování, máte právo na přenositelnost údajů a nebýt předmětem rozhodnutí založeného výhradně na tomto rozhodování.  V případě jakýchkoli dotazů a žádostí týkajících se zpracování Vašich osobních údajů se na nás můžete obrátit písemně na adrese knihovny Bíliny.

Zabezpečení Vašich osobních dat

Knihovna Bílina dbá na bezpečnost osobních dat, které nám předáváte. Přijali jsme technická a organizační opatření, abychom Vaše data dostatečně chránili, s ohledem na závažnost jejich zpracování. K Vašim osobním údajům, které jsme od Vás získali, nemá přístup žádná neoprávněná osoba a nepředáváme jej bez Vašeho souhlasu dalším subjektům pro další zpracování, pokud to nevyžaduje zákon, nebo v případě ochrany našich právních zájmů.

Právo na informace

Vaším právem je požádat knihovnu Bílina o informace, jaké osobní údaje o Vás zpracováváme, v jakém rozsahu a pro jaký účel. Tyto informace Vám poskytneme zdarma ve lhůtě nejpozději 30 dnů od přijetí žádosti, v mimořádných situacích pak nejpozději ve lhůtě 90 dnů. O prodloužení lhůty v mimořádných případech Vás budeme včas informovat. Pokud budete požadovat sdělení informací, které o Vás evidujeme, budeme nejprve potřebovat ověřit, že jste skutečně osoba, které náleží tato informace. Ve Vaší žádosti tedy uveďte dostatečnou identifikaci Vaší osoby. V případě potřeby máme právo vyžádat si doplňující informace k Vaší identifikaci, než Vám poskytneme osobní údaje, které zpracováváme k Vaší osobě. Naším právem pak je odůvodněně zamítnout požadavky na informace, které jsou bezdůvodné, či se nepřiměřeně opakují, případně jejich získání vyžaduje nepřiměřené úsilí, nebo by byly obtížně získatelné (typicky ze záloh, archivů, apod.).

Právo na přenositelnost údajů

Máte právo získat osobní údaje, které o Vás evidujeme, ve strukturovaném, běžně používaném a strojově čitelném formátu. Na základě Vaší žádosti mohou být tato data předána jinému správci.

Aktualizace údajů, právo na opravu

Jelikož se mohou osobní údaje v průběhu času měnit (například změna příjmení), budeme rádi, pokud nás budete informovat, že u Vás nastala nějaká změna tak, abychom Vaše osobní údaje měli aktuální a nedocházelo k případným omylům. Podání informace o změně údajů je nezbytně nutné proto, abychom mohli řádně vykonávat svoji činnost Správce. S tím souvisí i Vaše právo na opravu osobních údajů, které o Vás evidujeme. Pokud zjistíte, že naše údaje již nejsou aktuální, máte právo požadovat jejich opravu. 

Námitky

Pokud se domníváte, že Vaše osobní údaje nezpracováváme v souladu s platnou legislativou ČR a Unie, máte právo vznést námitku a my následně prověříme oprávněnost Vašeho požadavku. V okamžiku podání námitky, bude zpracování vašich osobních údajů omezeno, dokud nebude ověřeno, zda je námitka oprávněná. Informujeme Vás, že Vaším právem je obrátit se také s námitkou proti zpracovávaným osobním údajům, které o Vás zpracováváme na příslušný dozorový úřad na ochranu osobních údajů na adrese: Úřad pro ochranu osobních údajů, Pplk. Sochora 27, 170 00 Praha 7.

Právo na omezení zpracování

Máte právo na omezení zpracování Vašich osobních údajů, v případě, že se domníváte, že takto evidované nejsou přesné, případně je zpracováváme protiprávně a dále pokud se domníváte, že tyto údaje již nepotřebujeme pro účely jejich zpracování.

Právo na výmaz

Pokud jste nám někdy udělili souhlas se zpracováním svých osobních údajů (například e-mailová adresa v rámci zasílaného newsletteru), máte právo jej kdykoli odvolat a my údaje, které zpracováváme výhradně na základě Vašeho souhlasu, máme povinnost vymazat. Právo na výmaz se nevztahuje na zpracovávané údaje v rámci povinnosti plnění smlouvy, zákonných důvodů, či oprávněných zájmů. Pokud jsou některá Vaše data uchovávána v záložních systémech, které automatizovaně zajišťují odolnost všech našich systémů a plní funkci ochrany ztráty dat pro případy havárií, není v našich silách vymazat tato data i ze záložních systémů a nezřídka to není ani technicky proveditelné. Nicméně tato data nejsou dále nijak aktivně zpracovávána a nebudou sloužit k dalším účelům zpracování.

Kam se můžete obrátit

Se svými dotazy na ochranu osobních údajů nás můžete kontaktovat zasláním e-mailu či dopisu na adresu uvedenou v kontaktech knihovny.

Webové stránky

Pokud vstoupíte na naše webové stránky a prohlížíte si je, zpracováváme následující protokolové soubory a ukládáme je na serverech firmy
as4u.cz s.r.o. Mezi informace, které ukládáme patří:

Vaše IP Adresa

Otevíraná stránka našeho webu

Kód odpovědi http

Identifikace Vašeho prohlížeče

Tyto informace zpracováváme pouze pro účely naší právní ochrany po dobu maximálně 10 let.

Soubory cookie

Když navštívíte naše webové stránky, jste informováni, že využíváme soubory cookie. Více informací se dozvíte v Prohlášení o použití cookies a možnosti zamezení použití.

Vytvořeno 6.6.2018 6:43:48 | přečteno 489x | dimmer
 
 

Výpůjční doba

Pondělí: 9:00 – 12:00 | 13:00 – 16:00
Úterý: 9:00 – 12:00 | 13:00 – 17:30
Středa: zavřeno | 13:00 – 16:00
Čtvrtek: 9:00 – 12:00 | 13:00 – 17:30
Pátek: 9:00 – 12:00 | 13:00 – 16:00
Sobota: 9:00 – 11:00

výpůjční doba oddělení a poboček

Hlavní kontakty

Centrální knihovna
Mírové nám. 21/16
418 01 Bílina

email: vedouci@knihovnabilina.cz



Kudy k nám?

Kudy k nám?
load